Servicii

STAGII DE PRACTICĂ LA BIROUL PENTRU RELAȚII CU DIASPORA

Postat: 10.01.2014

STAGII DE PRACTICĂ LA BIROUL PENTRU RELAȚII CU DIASPORA

Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD) anunţă deschiderea Programului de stagii 2014 pentru studenți și absolvenți ai ciclului universitar. Pe parcursul programului, stagiarii vor avea posibilitatea să aplice cunoștințele obținute în realizarea diverselor sarcini, să participe la implementarea şi evaluarea diverselor proiecte și programe inițiate de BRD şi partenerii săi, să participe la întruniri, evenimente şi activități şi să contribuie la organizarea celei de-a doua ediții a programului DOR 2014 – inițiativă care are drept scop sensibilizarea tinerilor din generația a doua de migranţi cu privire la identitatea lor culturală și crearea legăturilor emoționale între țara de baștină și reprezentanții diasporei moldovenești. De asemenea, studenții vor avea posibilitatea să își dezvolte abilitățile de comunicare și negociere și să facă parte dintr-o echipă dinamică și inovatoare. BRD oferă posibilitatea de a efectua stagiu de practică pentru două persoane în echipa programe, două persoane în echipa analitică şi o persoană în echipa comunicare. La finalizarea stagiului, studenții vor obține certificate de practică și o evaluare din partea tutorelui. Programul de stagii este destinat studenților sau/și absolvenților facultăților relații internaționale, jurnalism, relații publice și comunicare, administrare publică, management, economie, statistică, precum și altor persoane interesate. BRD încurajează în mod special studenții moldoveni reveniți de la studii din străinătate să depună dosarul. Criteriile de eligibilitate:
  • Cunoaşterea avansată a limbilor română, rusă, engleză
  • Capacităţi bune de analiză şi comunicare
  • Dorință de instruire continuă
  • Responsabilitate, flexibilitate, abilități organizaționale
  • Cunoștințe PC – MS Office
  • Capacități de lucru în echipă
Încurajăm toate persoanele interesate să depună dosarele: o scrisoare de intenție, CV-ul și certificatul academic (scrisoare din partea instituției) sau copia diplomei la adresa: natalia.vozian@gov.md până la data de 3 februarie 2014, indicând în mesaj echipa (programe, analitică sau comunicare) în care doresc să efectueze stagiul de practică. Doar persoanele selectate vor fi invitate pentru interviu. Persoana de contact : Natalia Vozian, 022- 250- 411, natalia.vozian@gov.md
Programul se va desfăşura pe baza de voluntariat, pe o perioadă de la 3 la 6 luni, cu program de prezență flexibilă.
BRD este o instituție recent creată în cadrul Cancelariei de Stat. Misiunea noastră este de a dezvolta legăturile dintre diaspora moldovenească şi ţara de origine, prin facilitarea schimbului de cunoștințe, abilităților şi capitalului în scopul consolidării capacităților, dezvoltării durabile a ţării, asigurării unei guvernări participative şi transparente şi a cooperării.
 

Vezi toate noutăţile