Din 1 iulie, 46 de tineri vor urma stagii plătite în cadrul Aparatului Președintelui, Secretariatului Parlamentului, Cancelariei de Stat, ministerelor și altor autorități publice. Persoanele selectate au participat, astăzi, la evenimentul de deschidere a celei de-a doua ediții a Programului de stagii plătite în serviciului public.

 

Secretara de stat a Guvernului, Ana Calinici, a apreciat interesul stagiarilor selectați și a menționat că tinerii sunt bineveniți în administrația publică, pentru că aceștia au competențele și abilitățile necesare, dar și aduc un suflu nou în sistem. Oficiala a mai subliniat că tinerii au posibilitatea să contribuie la construirea Europei acasă, să vadă din interior cum au loc negocierile cu Uniunea Europeană și să urmărească întregul proces de aderare la blocul comunitar. 

„La baza integrării europene este serviciul public, de competențele și capacitățile administrației publice depinde foarte mult progresul Republicii Moldova pe calea integrării europene”, a declarat Ana Calinici. 

 

Totodată, 65 de tineri vor urma programul de stagii lansat de Delegația Uniunii Europene la Chișinău.