Consiliul Concurenței

Descrierea autoritate publică


Consiliul Concurenţei este o autoritate publică autonomă, responsabilă faţă de Parlament, ce asigură aplicarea şi respectarea legislaţiei din domeniul concurenţei, ajutorului de stat şi publicităţii în limitele competenţei sale. Consiliul Concurenţei este succesorul de drept al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Concurenţei (2007-2012).

Scopul activităţii Consiliului Concurenţei este asigurarea respectării legislaţiei concurenţiale, prin acţiuni de preîntîmpinare a practicilor anticoncurențiale,  înlăturarea încălcărilor concurențiale, promovarea și creșterea culturii concurențiale.

Formarea mediului concurențial loial este o misiune importantă, pentru că doar cu eforturi comune ale mediului de afaceri,ale autorităților statului, mass-mediei,  societății   civile și evident a Consiliului Concurenței poate fi menținut  un mediu concurențial loial.

Vă invităm să urmăriţi site-ul nostru pentru a vedea actualizările  şi a fi la curent cu ultimele evenimente din domeniu. Sunt  binevenite atît  propunerile, sugestiile, cît  şi sesizările dumneavoastră.